Witamy › Fora › Rozmowy DDA/DDD › 10 przykazań
-
AutorWpisy
-
Anonim
29 listopada 2006 o 21:12Liczba postów: 20551To jest " 10 przykazan " danych ludziom przez DIAB£A , ktory pragnie aby ludzkie życie było wypełnione strachem , zgryzota , gniewem i depresja ……..
1.Nie będziesz nigdy popełniał błędow.
2.Będziesz wyprowadzony z rownowagi , ilekroć coś się nie powiedzie.
3.Będziesz obwiniał bli¼niego twego jak siebie samego.
4.Nie będziesz siebie kochał , ani akceptował , ani wybaczał sobie samemu.
5.Będziesz zawsze oczekiwał , żeby wszystko było inaczej niż jest.
6.Będziesz żadał miłości i aprobaty każdego za wszystko co czynisz.
7.Będziesz unikał stawiania czoła trudnościom życia , pamiętajac , że nie możesz się zmienić , bo jesteś zdeterminowany przez swoja przeszłość.
8.Będziesz wciaż myślał o tym , co cię gnębi.
9.Będziesz biernie czekał , aby szczęście samo przyszło do ciebie.
10.A twoje szczęście będzie głownie zależało od innych.
.
( tekst znaleziony w jakiejś gazecie)Anonim
29 listopada 2006 o 22:03Liczba postów: 20551Wow!
Raz w życiu udaje mi się realizować jakieś "przykazania" 😉 I to prawie wszystkie i tak skrupulatnie 😉Anonim
29 listopada 2006 o 22:25Liczba postów: 20551Nooo, ja złamałam trzecie 😉
Anonim
29 listopada 2006 o 23:42Liczba postów: 20551ixa ja tez 3
Anonim
30 listopada 2006 o 00:48Liczba postów: 20551No niestety, ja trzecie "wypełniam" przy każdej okazji. Nienawidzę tego, ale to jest silniejsze ode mnie… To trochę jak przymus, nałog… Jakby jedyny sposob bym poczuła się sama ze soba ciut lepiej ("to Ty jesteś zły, nie ja").
S¡ CHWILE KIEDY JESTEM PANIA MEGO śWIATA A WTEDY MoWIę SOBIE :
1. zobaczysz, że błędy sa rzecza ludzka, a ty, jako , że jesteś człowiekiem … niczym mniej i niczym więcej …. masz prawo zarowno do błędow jak i do skucesow, bo tylko uczenie się na nich obu pozwoli ci zyć w zgodzie ze soba i ze światem
2. zobaczysz, że emocje sa nieodłaczna częścia życia, że doświadcza ich każdy jako naturalna reakcję na każde najmniejsze zdarzenie lub jego brak. nauczysz się, że danie sobie przzyowalnie na WSZYSTKIE uczucia oraz umiejętne wyrażanie własnych emocji ułatwia ci życie w zgodzie ze soba i ze swiatem. nie będziesz już musiał gromadzić ich w sobie i stawac się niewolnikiem nieprzewidzianych wybuchow wymykajacych się twojemu rozumieniu i kontroli
3. będziesz pamietał, że wszyscy jesteśmy ludzmi, niczym mniej i niczym więcej, będziesz kochał innych tak jak sam chciałbyś być kochany i będziesz akceptował ich takimi jakimi sa, rozumiejac, że każdy sam musi przejść swoja drogę, ale łatwiej ja przejść spotykajac na niej zrozumienie i wsparcie.w krotce zrozumiesz, że zmany nie zachodza pod wpływem odrzucenia ale pod wpływem swiadectwa i akceptacji jakie daja nam inni
4. będziesz kochał siebie, będziesz sie o siebie troszczył. będziesz pełen pokory i z coraz większym zrozumieniem siebie będziesz dażył do wzrosu i zmiany
5. nauczysz sie akceptować życie takim jakie jest. będziesz umiał żyć w zgodzie ze światem światem na warunkach rzeczywistych i czerpać z niego wszytko czego będziesz potrzebował. nie będziesz uciekał przed życiem w fantazję ani trawił energii na ślepe roszczenia
6. będziesz potrafił przyjać od innych miłość i aprobatę, bowiem będziesz rozumiał, że kazdy zasługuje na nia przez sam fakt ISTNIENIA
7. będziesz brał odpowiedzialność za swoje życie, nauczysz sie czerpać madrość z pzreszłych doświadczen, nie szukajac w nich usprawiedliwien, ale czyniac z nich wyzwania.
8.będziesz zawsze pamiętał, że wszytko pzremija, zarowno dobre jak i złe chwile. będziesz przy tym wiedział, że zarowno dobre jak i złe rzeczy będa ci sie przytrafiały i nauczysz się czynić z obu cenne ¼rodło przyszłego doświadczenia.
9. będziesz pamiętał, że "jesteśmy na tyle szczęsliwi, na ile pozwalamy sobie nimi być". z czasem spostrzerzesz, że damo działanie daje więcej siły i satysfakcji niż osiaganie celu.
10. nauczysz się znajdowac radość w prostej codziennosci. nauczysz sie, że tkwi ona tam niezależnie od dzaiłan twoich i innych. nauczysz się, że każdy dzien jest jak cegła i niezależnie czy zbudujesz ze swoich cegieł prosty dom czy przepyszny pałac, każada cegła będzie oparciem dla innych i jeśli zabraknie jednej osłabi sie cała konstrukcja.
Anonim
30 listopada 2006 o 19:56Liczba postów: 20551Taaa …. maga_ to jest w porzadku dziewczyna …… i ma w ogole taka ładny awatar…..
więc ja jestm "ludziem", a moj ojczym diabłem…
…parabola…
Anonim
30 stycznia 2007 o 03:55Liczba postów: 20551dokładnie…
-
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.