Witamy › Fora › Rozmowy DDA/DDD › borderline
-
AutorWpisy
-
Ja miałam lęki różnego rodzaju.Do dziś mam lęk przed czymś nowym,nieznanym,nachodzą mnie myśli,że sobie nie poradzę,nie dam rady.Często mam słomiany zapał,nie potrafię dokończyć zaplanowanej pracy.Straszna potrzeba miłości i bliskości z zatraceniem własnego "ja"Wybuchowość,nieuzasadniona złość,histerie,nieadekwatne do sytuacji.Wszystkie symptomy DDA/DDD są zaburzeniami osobowości.
Ja na szczęście większość już mam za sobą.Ciężka,wieloletnia praca,poszerzanie wiedzy,terapie.Ja miałam lęki różnego rodzaju.Do dziś mam lęk przed czymś nowym,nieznanym,nachodzą mnie myśli,że sobie nie poradzę,nie dam rady.Często mam słomiany zapał,nie potrafię dokończyć zaplanowanej pracy.Straszna potrzeba miłości i bliskości z zatraceniem własnego "ja"Wybuchowość,nieuzasadniona złość,histerie,nieadekwatne do sytuacji.Wszystkie symptomy DDA/DDD są zaburzeniami osobowości.
Ja na szczęście większość już mam za sobą.Ciężka,wieloletnia praca,poszerzanie wiedzy,terapie.Ten strach przed nowym , mysli , ze sobie nie poradze to za kazdym razem. I slomiany zapal. Niestety w tak waznej kwestii jaka sa studia. Tutaj chyba tez doszlo troche z fobii spolecznej, co obrzydzilo mi je bardzo. U mnie tez uzywki, czasem takie "sex,drugs and rock’n’roll" i zastanawiam sie do jakiego momentu jest dobra zabawa a kiedy juz niezdrowe przegiecie. Ale chyba juz sam fakt zastanawiania sie nad tym swiadczy o przegieciu.
Najważniejsza jest świadomość.Używki pozwalają nam zapomnieć o bólu,beznadziejności.Wiedz,że to zła droga i prowadzi donikąd,ma krótkotrwałe działanie.Od tego zależy Twoje życie jak nim pokierujesz.Znajdź szlachetniejszy cel np pomaganie innym.To da Ci satysfakcję.
Strach można pokonać,konfrontując się z nim.Sprawdzone;)
Strach można pokonać,konfrontując się z nim.Sprawdzone;)
-
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.