Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD borderline

Przeglądasz 7 wpisów - od 11 do 17 (z 17)
  • Autor
    Wpisy
  • YokoOno
    Uczestnik
      Liczba postów: 339

Ja miałam lęki różnego rodzaju.Do dziś mam lęk przed czymś nowym,nieznanym,nachodzą mnie myśli,że sobie nie poradzę,nie dam rady.Często mam słomiany zapał,nie potrafię dokończyć zaplanowanej pracy.Straszna potrzeba miłości i bliskości z zatraceniem własnego "ja"Wybuchowość,nieuzasadniona złość,histerie,nieadekwatne do sytuacji.Wszystkie symptomy DDA/DDD są zaburzeniami osobowości.
      Ja na szczęście większość już mam za sobą.Ciężka,wieloletnia praca,poszerzanie wiedzy,terapie.

YokoOno
      Uczestnik

Ja miałam lęki różnego rodzaju.Do dziś mam lęk przed czymś nowym,nieznanym,nachodzą mnie myśli,że sobie nie poradzę,nie dam rady.Często mam słomiany zapał,nie potrafię dokończyć zaplanowanej pracy.Straszna potrzeba miłości i bliskości z zatraceniem własnego "ja"Wybuchowość,nieuzasadniona złość,histerie,nieadekwatne do sytuacji.Wszystkie symptomy DDA/DDD są zaburzeniami osobowości.
        Ja na szczęście większość już mam za sobą.Ciężka,wieloletnia praca,poszerzanie wiedzy,terapie.

Agnieszka84
        Uczestnik
          Liczba postów: 54

Ten strach przed nowym , mysli , ze sobie nie poradze to za kazdym razem. I slomiany zapal. Niestety w tak waznej kwestii jaka sa studia. Tutaj chyba tez doszlo troche z fobii spolecznej, co obrzydzilo mi je bardzo. U mnie tez uzywki, czasem takie "sex,drugs and rock’n’roll" i zastanawiam sie do jakiego momentu jest dobra zabawa a kiedy juz niezdrowe przegiecie. Ale chyba juz sam fakt zastanawiania sie nad tym swiadczy o przegieciu.

YokoOno
          Uczestnik

Najważniejsza jest świadomość.Używki pozwalają nam zapomnieć o bólu,beznadziejności.Wiedz,że to zła droga i prowadzi donikąd,ma krótkotrwałe działanie.Od tego zależy Twoje życie jak nim pokierujesz.Znajdź szlachetniejszy cel np pomaganie innym.To da Ci satysfakcję.

YokoOno
            Uczestnik

Strach można pokonać,konfrontując się z nim.Sprawdzone;)

YokoOno
              Uczestnik

Strach można pokonać,konfrontując się z nim.Sprawdzone;)

Alaryk
                Uczestnik
                  Liczba postów: 99

Moja była dziewczyna miała zdiagnozowane BPD.
                  Niestety osoba nie do życia kompletnie.

Przeglądasz 7 wpisów - od 11 do 17 (z 17)
                • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.