Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD co zrobić?

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 21)
  • Autor
    Wpisy
  • Anonim
      Liczba postów: 20551

cześc!
      dobiegam 30 i niedawno uświadomiłam sobie że jestem dda, chodziłam przez połtora roku do psychologa i po tym czasie to sobie uświadomiłam, i co teraz mam zrobić iśc na grupowa terapię dda czy na indywidualna dla dda?

Anonim

wydaje mi się że możesz pojść na terapie indywidualna i porozmawiać z terapeuta jak można dalej się wyleczyć 🙂

dagma
        Uczestnik
          Liczba postów: 61

poprostu udaj się do ośrodka zajmujacego się tarapia DDA..i pozwol, że to specjaliści zdecyduja jakiej terapii potrzebujesz…
          tak było ze mna…konsultacje wstępne i decyzja, że terapia indywidualna…może po¼niej i grupowa, nie wiem…
          powodzenia!

Anonim

dziękuje wam za odpowied¼,
            tez tak myślałam , że indywidualna u specjalisty w problemie dda, ta poprzednia 1,5 roczna terapia cos mi dała, bo dochodza do mnie teraz moje uczucia i to że jestem dda, przed czym tak się broniłam i nie dopuszczałam tego do siebie, szczerze mowiac to boje się terapii grupowej , ale jeśli będzie potrzebna to pojdę
            pozdrawiam serdecznie

Anonim

to jeszcze raz ja , boje się i i odkryłam, że sie wstydzę iśc na terapię grupowa :ohmy:

Jolcia
              Uczestnik
                Liczba postów: 128

Ja "zwiałam" z grupy 😉 i jestem nadal na inywiualnej i jest mi z tym barzo dobrze 🙂

agatta
                Uczestnik
                  Liczba postów: 40

Miałam opory przed pojściem na terapię grupowa, tym bardziej,że moj teraputa na indywidualnej był super i wydawało mi się,że nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. To właśnie on zaproponował mi terapię grupowa. Nie było pięknie szczegolnie na poczatku. Ale po dwoch , trzech spotkaniach zobaczyłam,że Ci ludzie w grupie sa tacy jak ja. To było dla mnie bardzo ważne, bo zawsze miałam przekonanie,że jestem jakimś "odmiencem", że zachowuję się inaczej niż "normalni" ludzie. Dziś częsciej jestem na grupie niż na terapii indywidualnej, i nie wyobrażam sobie jak mogłabym bez ludzi z grupy radzić sobie z moimi problemami. Dla mnie terapia grupowa to oczyszczenie i wsparcie. Polecam,sprobuj. Jeśli coś będzie nie tak zawsze możesz zrezygnować, ale nie rob tego od razu. Pzowol sobie na dwa, trzy spotkania i dopiero wtedy podejmij decyzję. Ważne jest to,że masz prawo się nie odzywać jeśli nie masz na to ochoty. Możesz słuchac inych i im się przygladac.Powodzenia 🙂

mysza
                  Uczestnik
                    Liczba postów: 4

Cześć. Mam 33 lata nigdy nie poszłam na terapię. Do psychologa zaprowadził mnie moj przyszły maż, gdy miałam 23 lata i bardzo chcieliśmy być ze soba…..Pani psycholog dała mi cała gromadę ksiażek z ktorych korzystam do dziś. Pracuje nad soba sama ….jeżeli zadajesz pytania to albo nieczujesz potrzeby jeszcze iść na terapię i nie jesteś na to gotowa.Sprobuj sama popracować nad soba.
                    Gdy będziesz gotowa podejmiesz właściwa decyzję.
                    Zaufaj swojej intuicji.Pozdrawiam.

Anonim

czy wy nieraz czytacie co piszecie bo ja tak i jestem przerażona . sprowadzacie sie do poziomu marionetek ktore same nie potrafia myśleć i żyć jeśli wam psycholog nie wyda pozwolenia
                      terapia jest dla was jedynym lekarstwem na życie, przecież to obłęd. macie własna madrość własna wolę dlaczego tego nie używacie . mnie przeraża taka postawa. to asekuranctwo niech ktos za mnie ułoży moje życie tak sie nie da . pomyślcie o tym proszę. 🙂

mysza
                      Uczestnik
                        Liczba postów: 4

Teresko dzięki cieszę się że ktoś jest na tym forum taki jak ty i myśli podobnie jak ja. Jesteś super ….Ja pracuje same ze soba od 10 lat i wcale nie stoję w miejscu wręcz przeciwnie. Pozdrawiam cię Teresko serdecznie. 🙂

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 21)
                      • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.