Witamy › Fora › Znalezione w sieci › Kuchnia Wrocławska – historia z garnkiem w tle
Otagowane: muzyka prawdy, Rap
-
AutorWpisy
-
Szałot
<div class=”ilosc_porcji” style=”margin: 10px 0px; padding: 0px; font-family: arial, tahoma, verdana, helvetica; color: #e94726; font-size: 12px; line-height: 16.8px;”>
<h3 class=”red1″ style=”margin: 0px; padding: 0px; font-family: arial, tahoma, verdana; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; color: #fa8700;”>Składniki</h3>
</div>
<ul style=”margin: 0px 0px 12px; padding: 0px; font-family: arial, tahoma, verdana, helvetica; list-style-type: none; color: #8f7847; font-size: 12px; line-height: 16.8px;”>
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 6 ziymnioków niyłoszkrobanych uwarzonych, jak łostygnum łoszkrobac
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 2 markwie
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 1 piytruszka
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 1/2 sylyra
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 3 łogórki kiszune
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 1/2 biksy groszku
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- sól, pieprz
<li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- pora łyzek majunyzuSzalot
8 ziemniaków
3 kiszone ogóry
cebula
boczek
pieprz, sól
Mieszamy i gotowe 🙂
Kluski wrocławskie
750 g gotowanych ziemniaków, 100 g mąki, 2 jajka, masło, 2 duże kromki białego pieczywa</p>
Ziemniaki zemleć, zmieszać z mąką i jajkami. Pieczywo pokroić w kostkę, zrumienić na złoty kolor na maśle. Z masy ziemniaczanej formować średniej wielkości okrągłe kluski. Każdą nadziać 2-3 kostkami pieczywa. Kluski obtoczyć dobrze w mące, gotować w lekko wrzącej osolonej wodzie ok. 15 minut.
-
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.