Witamy Fora Znalezione w sieci Kuchnia Wrocławska – historia z garnkiem w tle

Otagowane: ,

Przeglądasz 10 wpisów - od 21 do 30 (z 200)
  • Autor
    Wpisy
  • Chłopiec Papuśny
    Uczestnik
      Liczba postów: 3706
      Chłopiec Papuśny
      Uczestnik
        Liczba postów: 3706
        Chłopiec Papuśny
        Uczestnik
          Liczba postów: 3706
          Chłopiec Papuśny
          Uczestnik
            Liczba postów: 3706

            Szałot

             
            <div class=”ilosc_porcji” style=”margin: 10px 0px; padding: 0px; font-family: arial, tahoma, verdana, helvetica; color: #e94726; font-size: 12px; line-height: 16.8px;”>
            <h3 class=”red1″ style=”margin: 0px; padding: 0px; font-family: arial, tahoma, verdana; font-stretch: normal; font-size: 13px; line-height: normal; color: #fa8700;”>Składniki</h3>
            </div>
            <ul style=”margin: 0px 0px 12px; padding: 0px; font-family: arial, tahoma, verdana, helvetica; list-style-type: none; color: #8f7847; font-size: 12px; line-height: 16.8px;”>
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 6 ziymnioków niyłoszkrobanych uwarzonych, jak łostygnum łoszkrobac
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 2 markwie
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 1 piytruszka
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 1/2 sylyra
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 3 łogórki kiszune
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- 1/2 biksy groszku
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- sól, pieprz
            <li style=”margin: 0px; padding: 0px 0px 0px 15px; display: block; background: url(’../images/dot_recipe.gif’) 5px 7px no-repeat;”>- pora łyzek majunyzu

            Chłopiec Papuśny
            Uczestnik
              Liczba postów: 3706

              Szalot

              8 ziemniaków

              3 kiszone ogóry

              cebula

              boczek

              pieprz, sól

               

              Mieszamy i gotowe 🙂

              Chłopiec Papuśny
              Uczestnik
                Liczba postów: 3706
                Chłopiec Papuśny
                Uczestnik
                  Liczba postów: 3706
                  Chłopiec Papuśny
                  Uczestnik
                    Liczba postów: 3706
                    Chłopiec Papuśny
                    Uczestnik
                      Liczba postów: 3706
                      Chłopiec Papuśny
                      Uczestnik
                        Liczba postów: 3706

                        Kluski wrocławskie

                        750 g gotowanych ziemniaków, 100 g mąki, 2 jajka, masło, 2 duże kromki białego pieczywa</p>

                        Ziemniaki zemleć, zmieszać z mąką i jajkami. Pieczywo pokroić w kostkę, zrumienić na złoty kolor na maśle. Z masy ziemniaczanej formować średniej wielkości okrągłe kluski. Każdą nadziać 2-3 kostkami pieczywa. Kluski obtoczyć dobrze w mące, gotować w lekko wrzącej osolonej wodzie ok. 15 minut.

                        Cały tekst: http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/1,35771,13347792,Czy_istnieje_kuchnia_wroclawska__Mamy_na_to_przepisy.html#ixzz3y4I8SRQ

                      Przeglądasz 10 wpisów - od 21 do 30 (z 200)
                      • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.