Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD Lęk przed odrzuceniem

Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4)
  • Autor
    Wpisy
  • eldda
    Uczestnik
      Liczba postów: 1077

Bardzo trudno przychodzi mi przekazywanie mężczyznom pozytywnej informacji zwrotnej, z obawy przed odrzuceniem albo przed wykorzystaniem. Boję się okazać swoje zainteresowanie, odsłonić się, pokazać, że mi zależy :S B)

igu
      Uczestnik
        Liczba postów: 2

wiesz, nie jesteś sama.
        ja nie potrafię związać się z kimkolwiek, ba! nie potrafię nawet normalnie z mężczyzną rozmawiać,przekazać mu,że chcę z nim rozmawiać. nie wiem jak się tego pozbyć ,jak sama siebie uratować,bo szczerze mówiąc jest z tym cholernie ciężko.
        młoda jestem, może tak naprawdę nic nie wiem o miłości (bo pewnie nie wiem),ale nie wiem też jak dać sobie z tym radę i to jest gorsze .

eldda
        Uczestnik
          Liczba postów: 1077

Ja nie jestem taka młoda ale też prawie nic nie wiem o miłości B)
          Mam lęk, że stracę osobę gdy okażę swoje zaangażowanie, gdy ujawnię, że mi zależy, że wtedy przestanie gonić króliczka i straci zainteresowanie…
          Niemniej jednak zamierzam potrenować dawanie i okazywanie zainteresowania 🙂

milkaa
          Uczestnik
            Liczba postów: 136

Skąd ja to znam… Też zawsze bałam się otworzyć. Bałam się zaufać.
            Po części z pewnością ma to związek z poczuciem własnej wartości, tak mi się wydaje. Zauważmy sami, że jesteśmy wartościowymi ludźmi, których można pokochać, pokochajmy samych siebie, a inaczej spojrzymy na tę i wiele innych spraw.
            Trudno jest się otworzyć, zaufać… Ale przecież nie na każdym musimy się zawieść. Wiadomo, że ludzie są różni i można się czasem sparzyć, ale czy tylko dlatego warto całkowicie rezygnować z Miłości?

Przeglądasz 4 wpisy - od 1 do 4 (z 4)
          • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.