Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD Pasje

Przeglądasz 7 wpisów - od 11 do 17 (z 17)
  • Autor
    Wpisy
  • szaramyszka
    Uczestnik
      Liczba postów: 12

No ja tez mam podoby problem do Radzyna – brakuje mi motywacji, potrafię zająć się czymś na chwilę, ale zaraz potem rezygnuję, zero konsekwencji – ostatnio właśnie coraz częściej się nad tym zastanawiam i mam zamiar podjąć jakąś kolejną próbę – ciekawe jak długo uda mi się wytrwać 🙂

ale post niewielemiejsca bardzo mi się spodobał – dobre PR to podstawa, z każdego zajęcia i umiejętności można zrobić pasję, hobby tylko trzeba do tego umiejętnie podejść – moze kiedyś też się tego nauczę i już nie będzie mi głupio jak ktoś zapyta mnie czym się interesuję, bo nie powiem, ze tak naprawdę to niczym tylko będę potrafiła wymienic kilka rzeczy 🙂

mariuszekgarnuszek
      Uczestnik
        Liczba postów: 339

Oj przepraszam cos sie podzialo ze kilka razy post sie zamiescil ten sam. To nie moja wina.

mariuszekgarnuszek
        Uczestnik
          Liczba postów: 339

Oj przepraszam cos sie podzialo ze kilka razy post sie zamiescil ten sam. To nie moja wina.

Anja01
          Uczestnik
            Liczba postów: 6

Pasje są nam potrzebne. I, wbrew pozorom, mamy na to czas. Ja mam wiele pasji; dwie najważniejsze to tai chi i rękodzieło. Kiedy mam na to czas? Na sport rano, bo pracuję ok godz 13-tej, na rękodzieło wieczorem, jak zrobię wszystko co do mnie należy 🙂 Pasje pozwalają nam się rozwijać, budują naszą osobowość, relaksują. Ostatnio brałam udział w projekcie 'ucz się jak żyć z pasją’. Uczmy się tego, to nadaje sens naszemu życiu 🙂

kosmita987
            Uczestnik
              Liczba postów: 244

W dzieciństwie moimi zainteresowaniami były liczby, chronologia, matematyka, a także zjawiska pogodowe typu pioruny, grzmoty, tornada oraz skutki gwałtownych zjawisk pogodowych typu powodzie.

Marzyłem w dzieciństwie, by w przyszłości zostać naukowcem w dziedzinie matematyki lub meteorologii

Gdy byłem nastolatkiem, moje zainteresowania były podobne. Później jednak moje zainteresowania przeszły na sprawy nadprzyrodzone: opętania, duchy, egzorcyzmy, wilkołaki, wampiry. Oczywiście nie wierzę w duchy itp., ale zaczęła mnie interesować tematyka. Do dziś pasją pozostał świat nadprzyrodzony.

dda93
              Uczestnik
                Liczba postów: 674

Moim zdaniem człowiek, a zwłaszcza mężczyzna (kobiety są trochę inaczej ewolucyjnie uwarunkowane – więc jeśli kobieta ma hobby i pasje, to tym bardziej wielki szacun!) powinien mieć hobby. To czyni nas normalnymi, lepszymi i bardziej spełnionymi ludźmi. A czasami pomaga zachować psychiczne zdrowie w niełatwych warunkach.

Natomiast nie przejmowałbym się w ogóle rubryką „hobby” w CV – z reguły służy ona do:
                – zadawania pytań testujących na refleks („Pisze Pan, że lubi książki. A co Pan ostatnio czytał ciekawego?”),
                – sprawdzania, czy kandydat nie ma zadatków na pracoholika, czy jest osobą nawiązującą kontakty z innymi, uspołecznioną (u nas to chyba rzadkość),
                – sprawdzania, czy hobby kandydata nie będzie kolidować z pracą (spróbujcie się zatrudnić jako kasjer w rubryce hobby wpisując „hazard”, albo w fundacji ochrony praw zwierząt wpisując „łowiectwo” 😉 ).

paulina
                Uczestnik
                  Liczba postów: 8

Tak sobie przeglądałam to forum i pyk, akurat moja wczorajszą zagwostka 🤔

Kolega mi przedstawił sytuację dnia, jak to jego hobby wzbudziło sensacje na mieście (No prawie gwiazda) – i tak po pewnym czasie zaczęłam myśleć a Ty biedny człeku czym blysniesz🤔. Hmm no w pierwszej chwili myślę sobie przecież ja niczym się nie interesuje na tyle poważnie żeby czymś błysnąć🤨ale.. Tak po pierwszej pesymistycznej myśli że oczywiście jestem do niczego, pomyślałam że mam takie jedno marzenie tylko jeszcze odwagi mi brak żeby to zrealizować..

A dziś wchodzę na to forum i tak zaczęłam sobie czytać 🙂i ta wypowiedź jedna mnie pozytywnie rozwaliła, bo rzeczywiście to tylko kwestia podejścia może ja też nie jestem jakimś miłośnikiem konkretnej rzeczy ale lubię czytać ( choć nie zawsze mi się chce), lubię rozmawiać z ludźmi – słuchać (też nie zawsze mi się chce), no jest trochę tego.. 🙂Dzięki i pozdrawiam

Przeglądasz 7 wpisów - od 11 do 17 (z 17)
                • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.