Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD PLAC ZBAWICIELA :(

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 22)
  • Autor
    Wpisy
  • agus
    Uczestnik
      Liczba postów: 3567

teraz na 2 leci Plac Zbawiciela… 🙁 jakże ten film przypomina mi moją historię, historię wielu z nas współuzależnionych, ciekawe jest to ze za każdym razem jak go oglądam inne emocje mna targają, kiedyś dotałam po nim powtórnie depresji, bo tak ematycznie go przeżyłam, kiedyś z dumą obejrzałam jak się pięknie podniosłam z dna, dziś jestem niesamowicie wkurwiona na bliskich głównej bohaterki…. z tego filmu można tyle mądrego wyniesć…:unsure: ale trzeba też mieć siłę aby go obejrzeć…

drozdzyk
      Uczestnik
        Liczba postów: 2536

nie oglądałam.. i na obecnym etapie na jakim jestem wolę nie oglądać 😉

Eugenia
        Uczestnik
          Liczba postów: 7086

Widziałam kiedyś tam i wywołał we mnie dwie reakcje: smutek i złość, podejrzewam, że dzisiaj byłoby podobnie. Filmy o takiej tematyce zawsze sporo emocji we mnie wywołują…

YokoOno
          Uczestnik
            Liczba postów: 339

Bardzo poruszający.Jakże mi bliski temat.Na szczęście to już odległa przeszłość.
            Polecam także film "Zabiłem moją matkę" Xaviera Dolana.

YokoOno
            Uczestnik
              Liczba postów: 339

Bardzo poruszający.Jakże mi bliski temat.Na szczęście to już odległa przeszłość.
              Polecam także film "Zabiłem moją matkę" Xaviera Dolana.

kac.
              Uczestnik
                Liczba postów: 228

Nie mogę oglądać takich filmów, nie jestem gotowa na oglądanie takich filmów. Ten film mnie dobił wczoraj. Codziennie odkrywam, że jeszcze tak mało umiem, tak mało wiem o sobie. Nie miałam do kogo zadzwonić. Masakra

Edytowany przez: kac., w: 2012/09/03 08:32

lol
                Uczestnik
                  Liczba postów: 5504

Chyba niedługo spróbuje go obejrzeć…
                  już mam kolejny film który chce zobaczyć, który niby ma mnie ruszyć…
                  Ja jak oglądam trudne filmy nawte takie co mi sie przydazyło to mnie nierusza. Film "Nasza klasa" bardzo jest mi bliski, ale jednak jakoś tego nie przeżywam ciężko. "Mysterious skin" tez mnie jakoś nie porusza, choć coś bliskiego w tym jest. Chocby chłopak po przeżyciach w dziecinstwie molestowania seksualnego pragnoł poznać prawde, która robiła mu figle, bo mechanizmy obronne sie ujawnialy. Ale dużo pokazuje ten film i co z tego nie rusza mnie mocno.

nevermind1812
                  Uczestnik
                    Liczba postów: 129

Obejrzałam Plac Zbawiciela
                    Moje odczucia? Idealny przykład współuzależnienia, strachu przed porzuceniem, trochę widziałam siebie w tym filmie jeszcze jakiś czas temu tkwiłam w dość toksycznej relacji.
                    Wszyscy jesteśmy chrystusami – polecam jeśli jeszcze ktoś nie widział.

znacie jeszcze jakieś filmy o podobnej tematyce?

Malaika08
                    Uczestnik
                      Liczba postów: 45

Oglądałam, ale nie pamiętam, czyli musiał bardzo mocno na mnie zadziałać… Może kiedyś wrócę do niego 😉

Moim filmowym faworytem jest "Senność" nasz rodzimy film bardzo fajny, ale nie każdemu odpowiada "bo jest nudny".
                      Cemetery junction, nietykalni, pręgi, tato, biały oleander, wszystko będzie dobrze, jestem Sam. Moje filmowe propozycje 🙂

lukaszw
                      Uczestnik
                        Liczba postów: 249

"Kto nigdy nie zyl" , "7 Dusz", "W pogoni za szczesciem" , "Piekny umysl" . "Proba ogniowa" to niektore z filmow ktore wywarly na mnie ogromne wrazenie i daly powod do glebszej reflekcji. Pozdrawiam

Edytowany przez: lukaszw, w: 2012/09/02 01:01

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 22)
                      • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.