Witamy › Fora › Rozmowy DDA/DDD › Rozmowy, które przekraczają tematy innych wątków
-
AutorWpisy
-
Wiem Ani, ale co tam przynajmniej smaczne, bez dosladzaczy czy innych swinst wiec raczej niezaszkodzi;) Wiesz kochana ja mam odkad pamietam slabosc do takich ziolowych herbat, uwielbiam rumianek, lipe, pokrzywe, dzika roze i wogole wszelkie zielsko do picia:whistle:
P83, ty okrutniku konika bic zaraz Cie zglosze do strazy dla zwierzat:evil:
anilewe zapisz:
„Hella zapisz:
„Aaa i kochani bylam wczoraj w moim ulubionym zielarskim i oczywiscie oprocz innych :blush: kupilam sobie mega smaczna herbatke, z herbapolu oczywiscie, o nazwie bombavit:laugh: w skladzie jest rokitnik, skorka z jablka, hibiskus, trawa cytrynowa, pigwa i werbena, smak jest doskolnaly i nie wiem na ile to dziala hebcia, na ile nastawienie ale dzis juz nie jestem taka spiaca:P :P”Helciu…wiesz tak naprawdę to większość z tych składników w tej herbacie po procesie suszenia jest jałowa. Większość witamin jest labilna i ulega degradacji pod wpływem wysokiej temperatury 🙁
P83 w ogóle to byś się wstydził wiesz! Taki duży chłopak i konia wali! Nie wiesz,że koników nie wolno walić,ani nawet bić?!”
Mogę walić konia, kiedy chcę :silly: :silly: :silly: Zresztą wolę o tym nie mówić – wstydzę się :whistle: :whistle: :whistle: Zenek wie co robię…
Co do herbaty to mogę polecić melisę z pomarańczą z biedry – bardzo dobra…
Mnie chyba wzięło przeziębienie 🙁 niestety
Ja bardzo lubię miętę i melisę 🙂
I ostatnio pije lipę 😉
Wiesz co p83 może odczep się od tego konika biednego i zacznij czochrać bobra :whistle:Wal gruche, a nie konika:evil:
O tak fajna jest ta herba, ja jeszcze kupuje 7 ziol z tej serii;) no i absolutnym hitem jest seria herbaciany ogrod herbapolu:) p83 na przeziebienie taka malina z dzika roza jak znalazl i jak lubisz lyzka miodu, poezja 😉
Ani ale zadalas Jordiemu wyliczanke, biedak dalej w ekselu siedzi 👿
A u mnie kwaszenia cd, wczoraj pomyslalam, ze zrobie sobie leczo takie na ostro z ogorkami kiszonymi:woohoo: wychodzac z zielarskiego wstapilam do warzywniaka i oł maj gad stanelam kolo beczki z kiszona kapusta:woohoo: :woohoo: kupilam pol kilo i zjadlam cala po drodze do domu:blush: ale jaka ja bylam szczesliwa:P 😛
Edytowany przez: hella, w: 2014/03/13 11:24
a chcesz przepis na kapuśniak "dietetyczny"? 😀
Jordi się załamał po prostu,bo Mu jednak taniej puszki mleka wyszły niż winiacze. I teraz myśli i kalkuluje,czy by jednak sobie małego nie strzelić,dzięki czemu abstynentem by się mógł stać :whistle:anilewe zapisz:
„a chcesz przepis na kapuśniak "dietetyczny"? :D”Jasne:woohoo: :woohoo: :woohoo:
anilewe zapisz:
”
Jordi się załamał po prostu,bo Mu jednak taniej puszki mleka wyszły niż winiacze. I teraz myśli i kalkuluje,czy by jednak sobie małego nie strzelić,dzięki czemu abstynentem by się mógł stać :whistle:”:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: choc obawiam sie, ze bardziej kombinuje jak podniesc cene mleka, coby bardziej sie to wino kalkulowalo:evil: 👿
Hella zapisz:
„anilewe zapisz:
„a chcesz przepis na kapuśniak "dietetyczny"? :D”Jasne:woohoo: :woohoo: :woohoo:
anilewe zapisz:
”
Jordi się załamał po prostu,bo Mu jednak taniej puszki mleka wyszły niż winiacze. I teraz myśli i kalkuluje,czy by jednak sobie małego nie strzelić,dzięki czemu abstynentem by się mógł stać :whistle:”:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: choc obawiam sie, ze bardziej kombinuje jak podniesc cene mleka, coby bardziej sie to wino kalkulowalo:evil: :evil:”
Teraz dopasowuje tak formuły i tabelki, żeby wyszło że jednak wino jest tańsze… Znam to z przeszłości … 😛 Na końcu stwierdzi, żę excel źle wyliczył 🙂
Co do przeziębienia to właśnie siedzę w pracy i czekam do 16:(. Jak szefowa zobaczyła w jakim jestem stanie to zabroniła wchodzić do jej gabinetu 🙂 Korzystam ile mogę 😛
p83 zapisz:
”
Teraz dopasowuje tak formuły i tabelki, żeby wyszło że jednak wino jest tańsze… Znam to z przeszłości … 😛 Na końcu stwierdzi, żę excel źle wyliczył 🙂P”
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: tia kolejny bubel majkrosoftu:P 😛
p83 zapisz:
”
Co do przeziębienia to właśnie siedzę w pracy i czekam do 16:(. Jak szefowa zobaczyła w jakim jestem stanie to zabroniła wchodzić do jej gabinetu 🙂 Korzystam ile mogę :P”Korzystaj ile wlezie, pokaszl wiecej to Cie sama do lekarza wysle:evil:
2 małe cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 ziemniaki, 1 czerwona papryka, 1 mała marchewka, pół selera, 1 pietruszka, udko z kurczaka, pół kilo kapusty kiszonej, 1 litr bulionu warzywnego, pieprz, sól, majeranek, bazylia, natka pietruszki
Warzywa pokrój w kostkę. Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w wysokim naczyniu i podsmaż wszystkie warzywa około 5 minut, a następnie duś pod przykryciem kolejne 5 minut. Następnie zalej bulionem warzywa, dodaj wcześniej oddzielnie ugotowane udko pokrojone w kostkę. Gotuj około 3 minuty. Pod sam koniec dodaj kapustę kiszoną, gotuj jeszcze minutę. Dopraw zupę majerankiem i bazylią. Wyjdzie tego…dużo 😀 -
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.