Witamy › Fora › Rozmowy DDA/DDD › sex
-
AutorWpisy
-
moje zycie seksualne lezy… przestalam potrzebowac tej dziedziny. Kiedys byla ona, by udowodnic sobie swoja atrakcyjnosc. Teraz , gdy jestem w szczesliwym, monogamincznym, dlugim zwiazku. Ta dziedzina zycia upadla. Nie moge tego z facetem, ktorego kocham… I dlaczego?
Nie mam jakos odwagi powiedziec o tym u psycholog, troche mi wstyd…… przyczyny mogą być różne, depresja, nerwica, rozpad związku… przemęczenie, wypalenie, albo zdobyłam i już nie muszę… albo …. albo…. chyba musisz się odważyć powiedzieć…. bo kto do Ciebie dotrze… a sama mozesz sobie postawić złą diagnoze…
Nieiwelemiejsca… jeśli chodzi o twoją karierę zawodową… to szacun… podziwiam takich ludzi … dla mnie to idole…tylko nie trać czujności… bo ta kasa, stanowisko… może być zgubne… może fałszywie podnosić naszą wartośc… jest dużo prawdy którą napisałas w tamtym poście… ale trzeba stety czy nie przepracować to… aby się nie pogubić…znowu…wiem cos o tym…;)
Pułapka polega na tym, ze pieniądze daja złudne uczuce niezalezności, stajesz się zalezny od strachu przed ich utratą i to ogranicza zyciowe decyzje np. dotyczące posiadania dzieci.
kiedys bałam się utraty pieniedzy, jak musiałam wydac jakikolwiek grosz, to robilam sie chora. Teraz już tego nie mam, predzej boje sie gdzie dalej pojde, gdzie bede mogla zarobic wiecej.
Ale fakt kariera ma u mnie decydujacy wplyw na moje zyce intymne.. Ostatnio swtierdzialm, ze chyba jednak sprzedam wszystkie meble, wszystko i wyjade gdzies dalej na projekt na kilka lat. Partnera to wyraznie zabolalo. Potem probowalam jakos zalagodzic sytuacje, ale przykre wrazenie zostalo.
Mysle, ze to ani depresja, ani przemeczenie. Ja sie chyba nie chce anazowac az tak bardzo. Tak mi sie wydaje, bo jak to pisze mam ucisk w gardle, wiec cos w tym musi byc.. :sick:
Panicznie boisz się utraty niezaleznosci…
Brat mojej matki tak ma.
Wyuczył się, ustawił finansowo, ale nie umie zaangazować się na powaznie. Stukneła mu 40 – cha, i w wekendy ogląda ze swoja toksyczną, osiemdziesięcioletnią matką
( którą do siebie przywozi) telewizję. .. albo pije na imprezach. -
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.