Witamy Fora Terapie w Polsce Terapia DDA w Warszawie

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 15)
  • Autor
    Wpisy
  • Maria90
    Uczestnik
      Liczba postów: 1

Serdecznie zapraszamy osoby chętne do wzięcia udziału w nowopowstającej grupie terapii DDA.

Spotkania odbywają raz w tygodniu przez 6 miesięcy, początek zajęć już w czerwcu.
      Aby zgłosić chęć uczestnictwa w terapii wystarczy skontaktować się z nami
      i umówić sie na rozmowę kwalifikacyjną z terapeutą prowadzącym.

Miejsce spotkań:
      My Progress – Centrum Rozwoju Osobistego i Psychoterapii
      Warszawa, Al. Krakowska 110/114 (przy pętli tramwajowej Okęcie)
      Więcej informacji o nas na: http://www.myprogress.pl.

Kontakt: 0601824609 lub sekretariat@myprogress.pl

Zapraszamy!

Marcjan
      Uczestnik
        Liczba postów: 3

Witajcie,
        Jestem tu nowy.
        W zeszłym roku z powodu kłopotów w związku trafiłem do psychologa. Nie będę opisywać całej historii, ale terapeuta powiedział mi, że jestem DDA, stąd te nasze problemy i zasugerował terapie grupową.
        Chyba powoli do tego dojrzewam, ale chcę trafić w "dobre ręce", dla tego chcę zapytać :
        Czy ktoś był w tym My Progress w Al. Krakowskiej? Jak tam jest? Jakie macie wrażenia?
        Będę wdzięczny za opinie.
        Pozdrawiam i czekam.

Kostka77
        Uczestnik
          Liczba postów: 4

Co do oœrodka o który pytasz to nie wiem. Wydaje mi się że najważniejsze jest aby połšczyć terapię indywidualnš z grupowš. Przy wyborze terapeuty kieruj się wykształceniem, doœwiadczeniem (po prostu zapytaj ile lat osoba prowadzi terapie dda)
          oraz tym czy w kontakcie z tš osobš czujesz się bezpiecznie. Ja gdybym szukała, ważne byłoby aby osoba miała conajmiej 7-8 letnie doœwiadczenie. Pamiętaj że oddajesz do pracy, coœ bardzo osobistego tej osobie, swoje wnętrze. Idšc do dentysty też szukamy dobrego specjalisty, a to przecież coœ bardziej ważnego niż zšb.
          Wyszukałam trochę w postach inf na temat bezpłatnych terapii.
          Dzwoń, pytaj i najważniejsze : bšdŸ wytrwały !!!

Pozdrawiam

Kostka

Grupy wsparcia dda
          –wtorek, 18.00-20.00, ul. Puławska róg Dolnej,
          kociół p.w. Sw. Michała, sala w. Teresy, grupa 'Słoneczko’

–roda, 18.00, ul. Dominikańska 2, sala 'Poziomka’
          –roda 18.00 – 20.00
          ul. Wólczyńska 64, przy kociele p.w. Marii Magdaleny
          dom parafialny, I piętro grupa "OBIETNICA"
          wejcie od ul. Horacego
          w pierszą rodę miesiąca zamknięty (tylko dla członków wspólnoty)
          (Dojazd:
          1. z pl. Wilsona: autobusy 110, 116, 701, 708, 726, wysiadać na przystanku Cm Wawrzyszwski
          2. z Centrum: autobusy 520, E-1, wysiadać na przystanku Aspekt (dojć 300m)

–czwartek, 18.00, Kociół na ul. Dereniowej 12,
          sala "Betania" (budynek na terenie kocioła)

–czwartek, 19.00, Pl. Narutowicza,
          kociół p.w. Sw. Jakuba, dom parafialny
          Polecam, w polaczeniu z terapia indywidualna daje szybkie efekty. Sporo osob chwali sobie grupe czwartkowa, godz. 19, sala sw. Cecylii przy kosciele na pl. NArutowicza… polecam goraco i zycze Tobie owocnej terapii…
          –piątek, 19.00, Pl. Narutowicza,
          kociół p.w. Sw. Jakuba, dom parafialny
          (to nie pomyłka:) – drugi mityng w tygodniu w tym samym miejscu)

–niedziela, 16.00, Wileńska 69,
          na tyłach kocioła
          Jest palnowana nowa grupa, W-wa, ul. Bellottiego 1 (okolice Nowolipia), tel. 0 22 838 86 30. Udzial w grupie bezpłatny.
          NZOZ Orodek Pomocy Zdrowiu
          ul. Bellottiego 1, 01-022 Warszawa,
          tel. (+22) 838 86 30, (+22) 838 73 64
          ( pn-pt: 8-20; sob: 8-14 )
          chadzam tam na indywidualną terapiê od stycznia i nie narzekam; polecam – tak mogê powiedzieæ warto spróbowac..

Orodków prowadzących terapię DDA w Warszawie jest kilka. Ja polecam Orodek Psychoterapeutyczny "Ogród" na ul. Jana Olbrachta 113 A/12. Terapia jest darmowa, zarówno indywidualna jak i grupowa. Jeli się zdecydowała to zadzwoń najpierw pod nr orodka 665 77 17, 665 77 49, umówią Cie na konsultację.
          Pozdrawiam i gratuluję mądrej decyzji.

Ja chodzę do IPZ Olbrachta .. to oœrodek terapeutyczny, chodzę tam już od ponad roku, ja mam bezpłatnie ale kiedy skończš im się dofinansowania z miasta przyjmujš ludzi na terapię płatnš ..

Namiary:
          http://www.ipz.edu.pl/index.php?dz=strony&op=spis&id=2612

Pozdrawiam i szczerze POLECAM !!
          dagma

Terapie grupowe organizuje orodek Ogród 22 665 77 17 przy Jana Olbrachta, także darmowe. Tylko warto zapisać się jak najszybciej, bo czas oczekiwania doć długi. Ale sama przeszłam przez taką terapię i polecam. Powodzenia
          OSRODEK PSYCHOTERAPII I PROMOCJI ZDROWIA
          Instytutu Psychologii Zdrowia PTP

ul. Jana Olbrachta 118 A lok. 12
          01-373 Warszawa
          tel. 0-22/ 665-77-17, 665-77-49
          e-mail: osrodek@ipz.edu.pl
          Obecnie uczestniczę w terapii grupowej prowadzonej przez IPZ na ul. Olbrachta. Terapia prowadzona jest przez dowiadczonych terapeutów. Konsultacje polegają na okresleniu problemu, co nie oznacza, że trzeba opowiadać bardzo intymne szczegóły. Pamiętajcie, że te osoby są ludźmi wykształconymi (po psychologii), często prowadzą własną praktykę a ich praca w orodku polega na odbyciu w ramach podyplomowych studiów z psychoterapii stażu. Piszę dlatego, że sama jestem psychologiem klinicznym.
          Problem z orodkiem na Olbrachta polega raczej na bardzo długim oczekiwaniu na przyjęcie do grupy bezpłatnej. Ja czekałam 2,5 roku ale udało się.
          http://www.ipz.edu.pl/index.php?dz=strony&op=spis&id=2608&lang=pl
          hej, weszłam tu po raz pierwszy, jestem w terapii dla współuzależnionych, nasza grupa terapeutyczna działa na ul. Lokietka 11. Wiem też, że są tu zajęcia dla DDA, prowadzone są w każdy wtorek o 16-tej i chyba także później. Telefon znajdziesz na stronie w googlach
          Terapia na Lokietka jest podobno najlepsza.
          Pozdrawiam
          Dzwoniłam przed chwila na łokietka, tel. 22 6196065.
          Można przyjć, najpierw na indywidualne kkonsultacje – adres: Jagiellońska 34, najlepiej rano na 8. Później terapeuta kieruje do jakiej grupy. Terapia jest bezpłatna – na Jagiellońskiej i na Lokietka.

ja chodziłam kiedy na ul Zakopiańską 33 – http://www.centrumodwykowe.waw.pl/

PORADNIA RODZINNA
          ul. ZAKOPIAŃSKA 33
          tel. 617 03 10
          e-mail: rodzina@centrumodwykowe.waw.pl

W³aciwie ka¿dy osrodek prowadzi terapiê indywidualna przed grupową, ale to ju¿ ustal z kierownikiem.
          Podajê adresy:
          Petra: tel. 22 629 25 85 Aleje Jerozolimskie
          Zamiany 13: tel. 22 6486657
          Polana: tel. 22 8250045
          Na ³okietka, tel. 22 6196065
          Rejonowa 28/30 22 8639190
          Zakopiañska 33, tel. 22 6170310
          Są bezp³atne

http://www.otep.pl

Fajna psychoterapeutka z 4-letnim dowiadczeniem poprowadzi bezpłatnie indywidualną terapię DDA. Terminy i intensywnoć spotkań do ustalenia. Zapraszam na wstępną konsultację. Kontakt: kozmic@op.pl
          Pozdrawiam wszystkich DDA

rozpoczynamy rocznš terapię grupowš dla Dorosłych Dzieci Alkoholików oraz osób, kóre wychowały się w rodzinie z innym rodzajem uzależnienia. Grupa będzie się spotykała raz w tygodniu, we œrody od 19.00 do 21.00.
          Informacje i zapisy do grupy pod numerem telefonu 661 484 786 lub 022 841 33 02. Liczba miejsc ograniczona.
          Zapraszamy,
          Ewa Nosowska
          Oliwia Szczuka

W ramach terapii, poza spotkaniami grupowymi raz w tygodniu, jednoczesnie jest prowadzona terapia indywidualna – raz na mniej wiecej 2 tygodnie masz spotkanie z psychologiem.

Tak to w każdym razie wyglada tam, gdzie ja sie" lecze", czyli w poradni na Elektoralnej 26 (okolice Hal Mirowskich). Telefon: (22) 620 35 24.

Podjęcie decyzji o rozpoczęciu spotkań i wyborze grupy zawsze jest trudne. Dlatego najlepiej skontaktować się z orodkiem i umówić na pierwszą konsultację. W Warszawie polecam Polanę http://www.osrodekpolana.pl. Fantastyczna atmosfera, dająca poczucie bezpieczeństwa, spokoju i anonimowoci. Zawsze możesz się tam wybrać na wstępne konsultacje, zaobaczyc jak tam jest, porozmawiać z jednym z terapeutów i sprawdzić, czy miejsce Ci odpowiada. Dla mnie jest idelane.

Marcjan
          Uczestnik

Dzięki Kostka za te wszystkie informacje.
            Dzwoniłem oczywiście do My Progress. Wydali sie kompetentni, terapeutka ma długi staż, najpierw zapraszają na spotkanie konsultacyjne, prowadzą też terapię indywidualną…
            Poczekam jeszcze trochę, noże akurat zajrzy na forum ktoś kto u nich był.
            Piszcie, prosze jak coś wiecie.
            Pozdrawiam

ginai
            Uczestnik
              Liczba postów: 4

ja bylam tam na takiej rozmowie konsultacyjnej przed terapia. Trudno mi cos powiedziec jakie mam odczucia, co do tego osrodka. mam przyjsc jeszcze na jedna taka rozmowe – nie jest pewnie czy znajde sie na grupie. maja teraz nabor do grup od czerwca i wrzesnia. Natomiast sama nic nie slyszalam na temat tego osrodka, wybierz sie i sam ocen!pozdrawiam

Nanitka
              Uczestnik

Czesc,
                jesli jestescie jeszcze zainteresowani to Wam powiem, ze bylam dzisiaj na rozmowie i mam bardzo, ale to bardzo dobre wrazenia. Bylam wczesniej w kilku innych ośrodkach (takze prywatnym) i nigdzie nie czulam sie tak jak Tam, zrozumiana, zaopiekowana. W końcu mam nadzieje, ze uda mi sie z tego uwolnic 🙂 To piekne uczucie!!!!
                Rozmawialam z Pania, ktora wydaje sie młoda, ale ma naprawde duze doswiadczenia – 10 lat w terapi (tak mi powiedziala). Jest bardzo dokładna, ale taktowna – aż chcialo mi sie mowic a balam sie okrutnie, że nic nie powiem.
                Ja POLECAM!

Ada89
                Uczestnik
                  Liczba postów: 1

Mówicie o bezpłatnych ośrodkach – dziękuje! Często tam bywałem, zawsze czekałem. Zdecydowanie wolę zapłacić i mieć konkret. Człowiek jest inaczej traktowany. Poza tym wydaje na siebie – to tez mnie mobilizuje.

Gibonek
                  Uczestnik
                    Liczba postów: 28

Mam pytanko…
                    Dla mnie jedynym możliwym na terapię dniem jest niedziela, więc tylko na Wileńskiej.
                    Potrzebuję jakiś kontakt, numer telefonu czy poprostu mam się tam wybrać, bez żadnych zapisów?
                    Proszę o szybką odpowiedź, bo chciałabym zacząć jak najszybciej. Nie chcę dłużej zwlekać.

pontina
                    Uczestnik

Hej
                      bardzo proszę odezwijcie się jeśli ktoś chodzi w czwartki na 19 na spotkania przy kościele na pl. Narutowicza. Chcialabym się wybrać, ale bardzo ciężko się zmobilizować, gdy nikogo się nie zna:sick:
                      Napiszcie na czym spotkania polegają czy można dołączyć w każdej chwili?
                      Czekam z niecierpliwością:)
                      madzia

conf
                      Uczestnik
                        Liczba postów: 60

Ada89:
                        „Mówicie o bezpłatnych ośrodkach – dziękuje! Często tam bywałem, zawsze czekałem. Zdecydowanie wolę zapłacić i mieć konkret. Człowiek jest inaczej traktowany. Poza tym wydaje na siebie – to tez mnie mobilizuje.”

Może dla Ciebie płacenie jest mobilizacją. Twoja sprawa, Twoja ocena.
                        Ale twierdzenie, że bezpłatna terapia jest prowadzona na odczepnego, a klient jest w takich ośrodkach lekceważony, to totalne brednie. Może źle trafiłeś, nie wiem.

Kolejki?… Owszem, czeka się, nieraz bardzo długo. Dlatego radzę wahającym się, żeby jednak poszli i się zapisali, zawsze mogą się rozmyślić i ktoś wskoczy na ich miejsce. Najgorzej, jeśli ktoś czeka, aż będzie naprawdę fatalnie. W końcu stoi na krawędzi, dopiero wtedy idzie lub dzwoni i dowiaduje się, że będzie czekać np. rok na miejsce w grupie :dry:

Dopisuję się do fanów ośrodka na Olbrachta B)

A tak na marginesie – schrzanić można każdą terapię, i tę bezpłatną, i tę najdroższą z możliwych. Wystarczy "odrobina dobrej woli" 👿

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 15)
                      • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.