Witamy › Fora › Rozmowy DDA/DDD › Toksyczni Rodzice
-
AutorWpisy
-
[size=4]Ponad wszelka watpliwosc jestem doroslym dzieckiem toksycznych rodzicow. Potrzebuje pomocy, ale nie bardzo wiem od czego zaczac, do kogo sie zwrocic, gdzie szukac. Wlasnie sie rozwiodlam. Rozwodowa trauma trwala ponad rok, przy regularnym sprzeciwie moich rodzicow i ich nieustannym braku akceptacji mojej decyzji. Czuje sie emocjonalnym wrakiem. Rodzice calkowicie odwrocili sie ode mnie i posluzyli moim dzieckiem, by nastawiac je przeciwko mnie. Konsekwencja czego zostaly zerwane wszelkie wiezi z corka i rodzicami. Wiem, ze sa toksyczni, ale nie potrafie ich zrozumiec i poradzic sobie z ich psychicznym nekaniem mnie i nieustannym wpedzaniem mnie w poczucie winy. Czuje, ze balansuje na granicy obledu. Blagam o pomoc. Jestem z Poznania [/size]
Witaj,
ja jestem bardzo zadowolona z pracy z terapeutą w ośrodku na pl. Kolegiackim (na NFZ). Gdy ja byłam na skraju poszukałam "specjalisty". Wiele udało mi się dzięki niemu osiągnąć. Polecam.
Trzymaj się dzielnie,
LuckraLucra, dziękuję za odzew.Wiem, że sama sobie z tym wszystkim nie poradze. Jeżeli byłaby taka możliwość, prosze napisz coś więcej. Rozumiem, że skoro na NFZ, bedzie potrzebne skierowanie do poradni. Zatem jak tam trafic? jaka to poradnia? moj gg 2299438 pozdrawiam
Witaj,
skierowania nie potrzebujesz. Musisz mieć jedynie książeczkę ubezpieczeniową. Przesyłam Tobie informację, którą zamieściłam kiedyś w dziale "zajrzyj, jeśli szukasz kontaktu".
Informacje w sprawie terapii w Poznaniu są następujące. Moja poprzedniczka napisała o paru adresach. Na ulicy Sw. Marcin (61 853 61 84) niestety nie można w obecnej chwili skorzystać z usług psychologów. Powodem było albo zamknięcie grupy bądź też był to ośrodek , w którym terapie dla DDA się nie odbywają. Ponieważ dzwoniłam w wiele miejsc, niestety nie pamiętam powodu. Na ulicy Małeckeigo można skorzystać z indywidualnych terapii ( 61 866 49 58) . Na osiedlu Piastowskim również jest taka możliwość (61 877 28 73). Osoby pracujące mają tam szanse uczęszczać na spotkania indywidualne.
Ostatnie miejsce, które sprawdziłam i na które się zdecydowałam to Pl. Kolegiacki (61 852 85 38). W tym ośrodku prowadzona jest terapia równolegle – grupowo i indywidualnie.Jeśli masz jeszcze jakieś pytanie, to proszę zamieść je na forum. Chętnie odpowiem.
Pozdrawiam,
LuckraDzien dobry, witam w niedzielne popoludnie. Przede wszystkim chcialabym serdecznie podziekowac Ci za odzew i informacje. Sa dla mnie brdzo wazne i nie zdajesz sobie sprawy ile juz mi pomoglas. Czuje sie totalie zagubiona w tym emocjonalnym chaosie i jedyne co czuje, to to, ze musze cos z tym zrobic. Tak wiec zaraz po swietach podzwonie do wszystkich miejsc, o ktorych pisalas.
Pytan jak sie domyslaz mam mnostwo, ale poki co, nie chcialabym jeszcze zawracac nimi glowe na forum.Wiem, ze kazda z osob tu zagladajacych, legitymuje se zapewne podobnymi traumatycznymi historiami, ale nie czuje sie jeszcze na silach, by mowic o tym publicznie. Moje rany sa zbyt swieze i mysle, ze tylko czas okaze sie tu pomocny.
Z przyjemnoscia natomiast nawiazalabym kontakt @, gg lub na skype, z kims, kto po pierwsze chcialby podzielic sie swoimi przezyciami, a po drugie moze mial podobna sytuacje. Tak czy owak byloby mi milo. Wiadomo przeciez, ze czzasem najlepsza terapia jest po prostu mozliwosc wygadania sie. Jestem do dyspozycji.
Jeszcze raz serdecznie dziekuje za okazana pomoc.
Pozdrawiam
ataMój adres lucy84_84@o2.pl .
Pozrdrawiam
-
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.