Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD walentynki :(

Przeglądasz 8 wpisów - od 41 do 48 (z 48)
  • Autor
    Wpisy
  • Red
    Uczestnik
      Liczba postów: 395

Janusz96. Po przeczytaniu Twojego ostatniego postu naprawdę szczerze z głębi duszy się uśmiechnęłam i ucieszyłam.
      Uważam, że każdy ma prawo do tego o czym napisałes, do zapomnienia się, niecierpliwości, poirytowania na innych. Ważniejsze moim zdaniem jest to by umieć reflektowac nad sobą.

Odnośnie terapeuty, ja przynajmniej pisząc o swoim terapeucie nie miałam na celu posądzać Cię, że się za terapeutę uważasz, nawet nie przyszło mi to do głowy. To było porównanie podejśc – Twojego i mojego terapeuty.

Pozdrawiam Cię serdecznie i życze powodzenia 🙂

A odnośnie walentynek, bo tak pisze o wszystkim tylko nie na temat 😉 Mnie one ani nie ziębią ani nie parzą i nie wiąże z tym dniem większych uczuć czy emocji. Nigdy nie świętowałam walentynek jakoś szczególnie, czasem zdarzyło mi się dostać kwiaty czy wysłać kartkę, ale bez specjalnych wzruszeń. Staram się kochac na co dzień.

niewielemiejsca
      Uczestnik
        Liczba postów: 337

janusz96 zapisz:
        „>>>>Sorry , że was tek ponaglam do przodu …… właśnie zauważyłem , że z tyłu nie ma nikogo :ohmy: 😛 …a z przodu też nic nie widać :dry:”

Ja bedę wkrótce z tyłu !
        Moze nie przyjmuje wszystkiego o czym tutaj piszesz / piszą, ale dużo myślę na ten temat i czasami stwierdzam… "a rzeczywiscie".. A czasami tylko dluzej myśle. Niby za długie myslenie tez nie jezt dobre, ale chyba najpierw trzeba by dojsc do ukrytych emocji, gleboko gleboko…

zbigniewcichon
        Uczestnik
          Liczba postów: 89

Kocham Was 🙂 [img]http://www.dda.pl/components/com_mamboboard/uploaded/images/335.gif[/img]

asia1987
          Uczestnik
            Liczba postów: 90

Zastanawiałam się jeszcze nad walentynkami i doszłam do wniosku, że można ten komercyjny dzień wykorzystać także na dzień refleksji i okazania miłości…SOBIE. To przecież dzień zakochanych, a samych siebie powinniśmy umieć kochać. Więc jeśli ktoś nie ma czy ma drugą połówkę, to nie ważne. Zawsze ten dzień można wykorzystać, żeby okazać miłość samemu sobie. Bo czy też nie tego trzeba się w życiu nauczyć? Kochać samych siebie 🙂

"Kiedy będziesz miłował siebie i tak samo kochał innych Twoje życie stanie się fascynujące."

"Powód, dla którego musisz kochać Siebie, jest taki, że nie sposób czuć się dobrze, nie kochając jednocześnie Siebie. Kiedy się czujesz źle ze sobą, blokujesz całą miłość i wszystko co dobre, co Wszechświat ma dla Ciebie. Kiedy Ty sam stanowisz źródło negatywnych uczuć, to znajdujesz się na częstotliwości przyciągającej więcej ludzi, sytuacji i okoliczności, które będą tylko podsycały w Tobie te uczucia. Sekret – Rhonda Byrne"

duszekk
            Uczestnik
              Liczba postów: 357

również pozdrawiam portal n-k a w szczególności ślubne zdjęcia znajomych z klasy 🙂

wydaje mi się jednak, że czym innym są wymagania jakie stawia otaczająca nas kultura (może coraz mniej mąż i dzieci, ale być samemu bez partnera a co gorsza bez seksu 😀 ) a co innego jak to jest w rzeczywistości. Wielu z nas, do pewnego stopnia ja także, żyje w przekonaniu że mityczni "wszyscy" mają drugą połówkę i są szczęśliwi… i czują się sfrustrowani… rzeczywistość jest inna, bo i singli/samotnych jest więcej i wiele związków jest po prostu kiepskiej jakości… Z takiej perspektywy walentynki mogą dołować nie tylko samotnych ale także tych których walentynki nie będą odpowiednio romantyczne 😀

optima
              Uczestnik
                Liczba postów: 86

jaaaa…..nie wiedzialam ze ten dzien wzbudza tyle emocji w Was,ja go nigdy nie przezywalam jakos szczegolnie,ani negatywnie ani poztywnie….i mysle ze tak samo obojetnie bedzie w tym roku…

ja nie kocham, ale pozdrawiam Was

sonet2
                Uczestnik
                  Liczba postów: 96

Aby pokochać innych, trzeba najpierw zaakceptować siebie i pokochać a przynajmniej zrozumieć. My DDA mamy troszkę z tym problem i jest nam ciężko, ale musimy o to walczyć. W nas jest siła. 😉

Georgia
                  Uczestnik
                    Liczba postów: 71

duszekk uwielbiam Cie, twój post jest genialny :laugh: …. przed chwilą koles w tv mówi " co tam jakieś walentynki, tyle mamy naszych pieknych świąt, choćby ZADUSZKI":laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: i niech to bedzie puenta tego wieczoru… duzo buziakow dla tych co dziś samotnie spedzaja wieczór, ulinie póbując uwierzyć jak to "grejt" jest być singlem ale i dla tych co maja już kogo kochać i są kochani (tym drugim zazdroszcze i nie zamierzam tego ukrywać:P )
                    ps. choć w sercu ściska staram sie uśmiechać, a dobry nastrój sponsoruje Deprim :blush:

Przeglądasz 8 wpisów - od 41 do 48 (z 48)
                  • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.