Witamy › Fora › Terapie w Polsce › Warszawa Saska Kępa start nowej grupy 15-05-2014
-
AutorWpisy
-
W ośrodku psychoterapii Tu i Teraz w Warszawie na Saskiej Kępie rozpocznie pracę nowa grupa terapeutyczna. Pierwsze spotkanie odbędzie się 15-05-2014. Jak zawsze w czwartki spotkania będą odbywały się w godzinach 18:00-21:00. Warunkiem uczestnictwa w grupie jest konsultacja u psychoterapeutki która poprowadzi terapię.
Osobą prowadzącą terapię jest psycholog i psychoterapeutka Elżbieta Krzywosz.
Koszt 3-godzinnej sesji grupowej to 90 zł
Koszt konsultacji to 120 złAdres Ośrodka
ul. Algierska 13 A
03-977 Warszawa
tel (22) 111 93 35, 609 059 723
kontakt mailowy poradnia@psychoterapia-saskakepa.pladres strony internetowej
[url]http://www.psychoterapia-saskakepa.pl[/url]Edytowany przez: jkk, w: 2014/03/24 16:20
Nazywam się Elżbieta Krzywosz, jestem w trakcie rekrutacji do kolejnej grupy DDA/DDD. Posiadam doświadczenie zarówno w terapii grupowej jak i indywidualnej. Terapią grupową DDA/DDD zajmuję się od ponad 6 lat, prowadzę 3 grupy tygodniowo plus jedną grupę zaawansowaną. Osobom korzystającym z mojej pomocy proponuję swój własny program terapeutyczny, który stworzyłam dzięki swojemu doświadczeniu pracy z grupą. Czerpię również z własnych doświadczeń terapeutycznych i szkoleniowych. Program pracy podzielony jest na 3 etapy. Głównym celem terapii jest przepracowanie tzw. "śladu z dzieciństwa" czyli zajęcie się najważniejszymi traumatycznymi, dramatycznymi doświadczeniami z okresu dzieciństwa, dorastania i wczesnej dorosłości. Przepracowanie ma na celu rozstanie się ze śladem z dzieciństwa, który często manifestuje się poprzez nadmiarowe a czasem nieadekwatne reakcje emocjonalne w relacji ze sobą, z innymi czy z tzw. światem. Drugim celem jest ponazywanie i przepracowanie relacji z rodzicami, które często przekładają się na relacje w życiu dorosłym (więź pierwotna – definicja miłości, związki, przyjaźnie, relacje w pracy, itp.). Trzecim celem jest przepracowanie destrukcyjnych schematów zachowań, które w dzieciństwie i dorastaniu spełniały rolę dostosowawczych, adaptacyjnych – teraz w życiu dorosłym są powodem powstawania czy piętrzenia się problemów w ważnych i najważniejszych obszarach naszego życia. Grupa jest mikrokosmosem naszego życia z przeszłości i z "tu i teraz"- naszych wszystkich relacji, gdzie w bezpieczny sposób można się przyjrzeć i przepracować trudności. W terapii dotykam ważnych kwestii funkcjonowania, autonomii, odrębności – praca nad tożsamością, autodestrukcją, intymnością (sfera seksualna uwikłana w schematy destrukcyjne). Proponuję również literaturę która jest starannie dobrana do potrzeb indywidualnych i programowych w terapii. Czerpię z wielu nurtów psychoterapii i szeroko pojętej psychologii, antropologii ( psychoedukacja, praca poznawcza, praca psychodynamiczna, gestalt, wątki systemowe, praca z psychodramą, wizualizacja). Grupa trwa 9 miesięcy, spotykamy się raz w tygodniu na 3 godziny. Cały czas podnoszę swoje kwalifikacje i dbam o jakość mojego przekazu. Zapraszam wszystkie osoby zainteresowane na konsultację. W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań dotyczących przebiegu terapii , proszę pisać na adres mailowy: elakrzywosz@o2.pl
Odsyłam również osoby zainteresowane terapią u mnie do ocen moich Klientów na stronie: http://www.znanylekarz.pl
pozdrawiam serdecznie
Ela KrzywoszFarquhar zapisz:
„Nie polecam tej terapii.”
A ja bardzo polecam poradnię "Tu i Teraz". Widziałam niezwykłe zmiany na lepsze u bliskich osób korzystających tam z terapii. pozdrawiam.aaniaa zapisz:
”
A ja bardzo polecam poradnię "Tu i Teraz". Widziałam niezwykłe zmiany na lepsze u bliskich osób korzystających tam z terapii. pozdrawiam.”Ela poświęciła wiele uwagi i troski osobie, o której piszesz. Było tak zapewne dlatego, że osoba ta korzystała z dodatkowych, indywidualnych spotkań z Elą. Oczywiście dodatkowo płatnych. Widocznie lepszy klient, który dodatkowo płacił mógł liczyć na więcej niż pozostali uczestnicy tej grupy bo dla nich nie starczało już czasu a może i zainteresowania.
Nie zmieniam zdania.
Nikomu nie polecam tej terapii. -
AutorWpisy
- Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.