Witamy Fora Rozmowy DDA/DDD Złość

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 23)
  • Autor
    Wpisy
  • eldda
    Uczestnik
      Liczba postów: 1077

Czuję złość, którą nie wiem jak wyrazić…
      Jestem zła na kogoś kto nie spełnił moich oczekiwań, ale ta niewyrażona za to złość rozlewa się i czuję nadmierną złość z innych powodów…
      Co z tym zrobić, może to okazja żeby wreszcie wyrazić niewyrażoną złość z dzieciństwa?
      A może po prostu to tylko złość na tą konkretną osobę, złość, którą do tej pory hamowałam?
      W ogóle nie wiem jak się zabrać do złości….
      :whistle: :unsure: :silly:
      Miałam świetny humor na początek nowego roku a teraz znowu czuję negatywne emocje i ból jakiś…

minii
      Uczestnik
        Liczba postów: 220

Proponuję pobić poduszkę, pokrzyczeć aż poczujesz to w mięśniach.

Edytowany przez: minii, w: 2011/01/03 15:43

Elisiakrateczka
        Uczestnik
          Liczba postów: 16

A co jeśli nie umie się krzyczeć, a bardzo by się chciało to zrobić? ;]

minii
          Uczestnik

A co jeśli nie umie się pływać a by się chciało ?:)

Rybcia88
            Uczestnik
              Liczba postów: 39

Przynajmniej potrafisz sie zloscic. Ja nie umiem. Jak ktos mi cos robi to zawsze jest mi przykro, a zlosci ani widu ani slychu. Zamiast powiedz komus 'nie krzywdz mnie!/wkurzasz mnie/ nie podoba mi sie to/ itd’ to zawsze odchodze z podkulonym ogonem.

minii
              Uczestnik

Nie masz ochoty "przyłożyć" mu/jej za to, że robi Ci przykrość ?:>
                Czujesz złość ale nie umiesz jej wyrazić a to różnica:)

sztywny
                Uczestnik
                  Liczba postów: 409

oj, niedawno odkryłem pewien fenomen: jak ktoś mnie zezłości, to mówię o tym tej osobie o tym, jak się czuję przez jej postępowanie, to pomaga, bo oczyszczam siebie na bieżąco ze zbędnych emocji. Pamiętając o tym, żeby czasem nie nadinterpretować sytuacji. Pozdrawiam

Rybcia88
                  Uczestnik

minii zapisz:
                    „Nie masz ochoty "przyłożyć" mu/jej za to, że robi Ci przykrość ?:>
                    Czujesz złość ale nie umiesz jej wyrazić a to różnica:)”

Nie. Ja mam swiadmosc, ze w danej sytuacji powinnam byc zla, ale tego nie czuje. Zamiast tego pojawia sie uczucie smutku.Przyjmuje sytuacje taka jaka jest i nie potrafie sie jej przeciwstawic. Biernie odchodze ze swoim smutkiem. Chcialabym sie nauczyc odczuwac zlosc, a nie smutek. A jak juz mi sie zdarzy byc zla to tylko na siebie.

minii
                    Uczestnik

Powinnam ?:> Jak czujesz smutek to czujesz smutek.

Rybcia88
                      Uczestnik

Powinnam, wtedy chociaz umialabym o cos zawalczyc, a inni nie pozwalali by sobie na tyle. Tak wiedza, ze co nie zrobia to ja i tak ich nie ochrzanie ani nic. Smutna mina raczej nikogo nie wzrusza.

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 23)
                      • Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.