Odpowiedzi forum utworzone

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 104)
  • Autor
    Wpisy
  • Joanna2010
    Uczestnik
      Liczba postów: 105
      w odpowiedzi na: Idę … #83219

gratuluję i trzymam kciuki.

Joanna2010
      Uczestnik
        w odpowiedzi na: Jak pomóc bratu ? #82921

Czy e-book załatwił by sprawę. pewnie brat siedzi przy komputerze i to nie podpadnie nie zainteresuje 🙂

Joanna2010
        Uczestnik
          w odpowiedzi na: nie umiem flirtować #82920

Co rozumiecie pod pojęciem flirtowania? Ja uważam flirtowanie za kuszenie. Niekiedy flirtuję z mężem, ale musiałam się tego nauczyć. często kiedy odpowiadam na zaczepki męża gdzieś z tyłu głowy odzywa się głos, który mi mówi, że kobieta ma mieć swój honor i godność…
          madmoiselle, ciągle trzeba się uczyć. Jeśli czegoś jeszcze nie umiesz, to się możesz nauczyć – tak mawia moja terapeutka, mówi jeszcze, że najlepiej małymi kroczkami.

Joanna2010
          Uczestnik
            w odpowiedzi na: nic #82919

Patrycjo, trzymam kciuki. Mam nadzieję, że dziś dobrze funkcjonujesz.

Joanna2010
            Uczestnik

Gdybym jechała na spotkanie do Katowic, to najpewniej pociągiem, a pociąg jedzie ponad 2 godziny, w te i wewte sam dojazd to 4-5 godzin, + spotkanie – robi się dłuższa wyprawa. Mam małe dziecko, i na takie wyprawy na razie nie mogę sobie pozwolić.

No chyba, że zebrałoby się nas więcej, i wtedy samochód 🙂

Joanna2010
              Uczestnik
                w odpowiedzi na: Jak pomóc bratu ? #82776

Ja bym podsunęła "toksycznych rodziców" . Jeśli przeczyta to zapewne sobie uświadomi problem, wtedy będzie sam szukał pomocy. Jeśli nie przeczyta… cóż… nic na siłę.

Joanna2010
                Uczestnik
                  w odpowiedzi na: co dalej #82775

Jest taka fajna książka Anny Dodziuk " Pokochaj siebie" warto przeczytać i od tego zacząć.

Joanna2010
                  Uczestnik

A gdzie będzie spotkanie, jestem z okolic Raciborza i jeśli będzie w proponowanym poprzednio Rybniku to chętnie dołączę.

Joanna2010
                    Uczestnik
                      w odpowiedzi na: brak miłości #76962

Bronislavus zapisz:
                      ” Cieszę się, że napisałyście dziewczyny, jakoś tak bezpieczniej się czuję ze świadomością, że nie wariuję, że są osoby, które mają podobne doświadczenia :-)”

Jest nas znacznie więcej.

Joanna2010
                      Uczestnik

Z wielkim żalem dokładam swoją cegiełkę. Też poszłam do terapeutki, po spotkaniach z którą czułam się coraz gorzej. Poszłam tam z powodu tego, że była to terapeutka, która prowadziła grupę dla współuzależnionych, do której należała moja mama, żeby przekazać pewne informacje o mamie.Dzięki tej Pani dowiedziałam się, ze jestem DDA i że potrzebuję terapii. Niestety w moim mieście i jego okolicach takiej grupy nie ma. Pani zaproponowała mi pracę indywidualną zastrzegając, że Ona ani nikt w okolicy nie zna się na DDA. Faktycznie nie znała się na DDA, mam informacje, że alkoholicy którymi się zajmowała, też nie są zadowoleni z jej terapii. Na szczęście ta terapeutka faszerowała mnie literaturą, z której dowiedziałam się jak terapia DDA powinna wyglądać. Po kilku spotkaniach zrezygnowałam z dalszych spotkań, ale wiedząc, że terapii potrzebuję, postanowiłam znaleźć pomoc, i znalazłam! Zainteresowanym mogę podać gdzie iść, a gdzie nie wchodzić w Raciborzu.

Przeglądasz 10 wpisów - od 1 do 10 (z 104)